Местоположение:

  • Квартал „Сухата река” е изключително спокоен, с големи междублокови озеленени пространства, поради това е един от най-предпочитаните квартали. Нашите сградите се намират в непосредствена близост до идеалния център на гр. София, бул. „Мадрид“, ул. „Оборище“, парка „Заимов“ и др.. Времето за достигане до Софийски университет и Народното събрание е между 15 мин. до половин час, в зависимост от натовареността на трафика.
  • Проектът “ Резиденшъл билдинг – Парк Черковна“ III ще разполага с две блока / блок 1 и блок 2/ и се намира на едно от най – атрактивните места в кв.“Суха река“. Срещу тях се намира парка на църквата на ул. „Черковна“/ храм „Света Богородица- животворен източник“/ , което от своя страна предполага незастрояване пред сградите в бъдеще, както и прекрасна гледка към катедралния храм „Александър Невски“.
  • Сградите са снабдени с външни и вътрешни паркоместа разположени в подземния гараж и партерния етаж. В едноетажно самостоятелно ниво/партерен етаж/ ще има търговско помещения, гаражи и около него няколко външни паркоместа. Помещениято на партерният етаж е изключително  подходящи за офиси, магазини или др. В сградите са предвидени и девет жилищни надземни етажа, в които са разположени:
  • Типови жилищни етажи с двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти с отлично разпределение
  • Сградите представлява монолитна безгредова конструкция с външни и вътрешни тухлени стени, осигуряващи възможност за самостоятелен подход при разпределението на помещенията. Предават се с дограма – външна и вътрешна, централно отопление ТЕЦ и топла вода/само в отоплителния сезон/, водопровод и канализация, възможности за всички телекомуникации – телефон, интернет, кабелна телевизия, също така и  видеодомофона система, асансьор, завършени общи части и стълбищни клетки.

Архитектура:

  • Комплексът е изграден предимно от панелни блокове, строени в последните години за този тип строителство – 1975-1988 г. Застрояването на квартала като цяло е започнало преди около 30 години на мястото на стари малки къщи и затова зелените площи са повече в сравнение с останалите панелни комплекси в столицата. В ж.к. „Сухата река” преобладават осеметажни панелни блокове с външни балкони и по-високите тип ЕПК. През последните няколко години се изградиха нови малки сгради и тухлени кооперации, като в карето където ще се намират сградите ще бъдат построени също кооперации.

 

Образование, здравеопазване и икономика:

  • Кварталът е много озеленен, изключително тих и спокоен. В неговите рамки има няколко търговски комплекса и бизнес център. Сградите са разположени и в непосредствена близост до магазин Била, което предразполага към още едно удобство на бъдещите собственици. На около 250 метра са разположени две бензиностанции – OMV и Шел. В рамките на квартала е 18 ДКЦ, а относително близо е и МБАЛ „Царица Йоана” (ИСУЛ). В непосредствена близост са разположение църква „Св. Богородица –животворен източник”, читалище „Възраждане”, 143 ОУ Бенковски, 44 СОУ Неофит Бозвели, 117 ЦДГ „Слънце” и 74 ОДЗ „Дъга”. Предстои изграждането на нова детска градина – в УПИ съседно на изгражданата сграда.

Транспорт:

  • Кварталът се намира в непосредствена близост до центъра на столицата – в рамките на 10-15 мин. до Софийски Университет и храм-паметник св. „Александър Невски”. В непосредствена близост на около 200 метра ще се намира и бъдещата метростанция „Владимир Вазов“ на столичнато метро. Има също така спирки на градския транспорт на автобусни линии 78, 79, 120 и тролейбусни линии 1, 2 и 4, които осигуряват директна връзка към иделания център (Софийския Университет и Народното събрание на Република България). В близост са разположени и ж.п. гара „Подуяне” и автогара „Герена”.

Мениджър продажби

Илия Стоянов
Нова Билд СТ
гр. София, ул. „Иван Вазов“ № 2, ет. 5 (Сградата на СБК )